Главная Услуги Бланки Консультации Справочники

Общее

Семейная бухгалтерская фирма

ЧП "Запад-сервис плюс"

Директор

Константин Матусевич

063 247-01-18

067 825-34-53

vs100.buh@gmail.com

Звоните прямо сейчас

Я действительно решаю Ваши проблемы

 

Услуги

Бухгалтерские услуги

Запуск бухгалтерского и налогового учета (для только созданных бизнесов и стартапов)

Кадровый учет и расчет заработной платы

Аудиторские услуги

Консалтинговые услуги

Юридические услуги

Регистрация предприятий

 

Бланки отчетов

Бланки договоров

Консультации

Справочники

Умные приказы

Программное обеспечение

 

Правовая информация о сайте

Полезные ссылки

 

О группе компаний

Ассоциация

Бухгалтерская служба

Аудиторская служба

Адвокатское бюро

 

Контакты


Информация для души

Украина

Юмор

 

Вход для клиентов

Логин:
Пароль:

Алгоритм организации работы органов ГНС относительно отработки плательщиков НДС, отсутствующих по месту регистрации, с целью аннулирования регистрации плательщика НДС

Посмотреть все новости

06-08-2010 01:03:35

Алгоритм організації роботи органів ДПС щодо відпрацювання платників ПДВ, які відсутні за зареєстрованим місцезнаходженням, з метою анулювання реєстрації платників ПДВ згідно з пп. "е" п. 9.8 ст. 9 Закону України "Про податок на додану вартість"

   
   1. Підрозділи інформатизації формують переліки платників ПДВ, які відсутні за зареєстрованим місцезнаходженням (перебувають на обліку зі станами: 7 - "до ЄДР внесено запис про відсутність підтвердження відомостей", 9 - "направлено повідомлення за формою N 18-ОПП", 10 - запит на встановлення місцезнаходження (місця проживання)", 23 - місцезнаходження не встановлено" та 32 - "місцезнаходження не встановлено, юридична адреса масової реєстрації"), окремо по кожному реєстраційному стану та передають їх підрозділам оподаткування для підготовки запитів.
   
   2. Підрозділи оподаткування готують запити на встановлення місцезнаходження та передають їх підрозділам податкової міліції (максимальний строк підготовки запитів - 5 днів*).
   
   3. Підрозділи податкової міліції за результатами проведених заходів у разі невстановлення місцезнаходження готують службові записки про відсутність платників податків за місцезнаходженням та передають їх підрозділам реєстрації та обліку платників податків та підрозділам оподаткування (максимальний строк відпрацювання запитів - 10 днів*).
   
   4. Підрозділи реєстрації та обліку платників податків щодо платників ПДВ, які відсутні за зареєстрованим місцезнаходженням, направляють державному реєстратору повідомлення про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням за формою N 18-ОПП (максимальний строк підготовки повідомлень - 5 днів*).
   
   Довідково. У разі надходження державному реєстратору від органу ДПС повідомлення про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням державний реєстратор зобов'язаний надіслати рекомендованим листом протягом п'яти робочих днів з дати надходження зазначеного повідомлення юридичній особі повідомлення щодо необхідності подання державному реєстратору реєстраційної картки. Якщо державному реєстратору повернуто рекомендованого листа з відміткою відділення зв'язку про відсутність юридичної особи за зазначеною адресою, державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.
   
   5. Підрозділи реєстрації та обліку платників податків здійснюють постійний моніторинг платників податків, щодо яких направлено повідомлення за формою N 18-ОПП, та відомостей, які надходять від державного реєстратора. У разі отримання відомостей щодо внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про відсутність платника ПДВ за зареєстрованим місцезнаходженням невідкладно подають пропозиції щодо анулювання реєстрації платника ПДВ комісії, утвореній відповідно до розпорядження керівника податкового органу згідно з Положенням про реєстрацію платників ПДВ, затвердженим наказом ДПАУ від 01.03.2000 р. N 79 та зареєстрованим у Мін'юсті України 03.04.2000 р. за N 208/4429 (максимальний строк розгляду питання комісією та складання акта - 10 днів*), складають акти про анулювання реєстрації платників ПДВ.
   
   6. Юридичні підрозділи у встановленому порядку направляють до суду позови про визнання недійсним запису про державну реєстрацію з моменту реєстрації, припинення юридичної особи та визнання недійсним свідоцтва платника ПДВ з моменту його видачі щодо платників, які задіяні в схемах мінімізації податкових зобов'язань з ПДВ та відповідно є "вигодоформуючими" або "транспортуючими" суб'єктами господарювання.
   ____________
   * Строк встановлюється на період масового відпрацювання платників ПДВ, які відсутні за зареєстрованим місцезнаходженням.
 
По материалам: Телеграма ДПАУ від 09.07.2010 р. №13694/7/29-1017
 
 

© Группа компаний VS
Создание сайта: КЛЯКСА incorporated;)